8. klasser kæmpede for deltagelse til DM i Skills


Hele kommunens 8. klasser kæmpede i dag om at blive Billunds repræsentant til DM i Skills for 8. klasser, der løber af staben i februar 2016.

Der var fuld fart på eleverne, der fredag dystede om at blive Billund Kommunes repræsentant til DM i Skills for 8. klasseselever. I MAGION i Grindsted var disciplinerne mange og forskelligartede for eleverne, der superviseret af SOSU-assistenter, mekanikere og andre studerende fra erhvervsuddannelserne skulle igennem blandt andet en bane, hvor holdets samarbejde og tekniske kunnen blev sat på prøve. Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, var fredag morgen forbi for at se eleverne dyste imod hinanden.

Det er en fornøjelse at se det store engagement og den virkelyst, der er blandt eleverne til at gå ind i alternative udfordringer, som de ikke får hver dag i skolen. Samtidig håber jeg, at en konkurrence som DM i Skills kan få nogle af elevernes øjne op for, at en erhvervsuddannelse efter folkeskolen eller gymnasiet kan være spændende og udfordrende, siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen.

Dagens vindere af konkurrencerne går videre til det store DM i Skills, som afholdes i Fredericia i februar 2016. Her er hovedkonkurrencen for studerende på erhvervsuddannelserne, men sideløbende er der også en konkurrence for landets 8. klasser, hvor missionen er at få flere unge til at interessere sig for erhvervsuddannelserne.