Billund får langt om længe eget apotek


Fra 1. juli kan borgerne i Billund gå på det lokale apotek og hente deres receptpligtige medicin med det samme. Dermed skal medicinen ikke længere over Grindsted og derefter køres til Billund for at blive udleveret til borgerne.

Det skyldes den nye apotekerlov, der træder i kraft 1. juli. Den giver apoteker i Grindsted – og dermed også i Billund – Lene Brandstrup ret til selv at bestemme over sine apoteker. Indtil nu har Sundhedsstyrelsen skulle afgøre, om en by var stor nok til sit eget apotek. Og det har styrelsen altså vurderet, at Billund var for lille til:

– Men Sundhedsstyrelsen har kun kigget på indbyggertal og dermed ikke taget hensyn til alle de turister, der også kommer til byen, siger Lene Brandstrup, der med beslutningen om at omdanne Billund-filialen til apotek, også opfylder et mangeårigt ønske fra byens læger – og borgere.

I første omgang er der ikke planer om at udvide lokalerne i Billund – selvom der nu også kommer en masse receptpligtig medicin på lager:

– Vi håber, vi på sigt kan udvide Billund Apotek, men indtil videre må vi nøjes med den plads der er, siger Lene Brandstrup. Hun oplyser samtidig at vagt-apoteket fortsat vil være i Grindsted. Dermed kan man kun købe receptpligtig medicin i Billund i apotekets normale åbningstid.

Lederen af Billund Apotek bliver farmakonom Ditte Madsen (på billedet herunder), der også er bosat i byen.

Ditte Madsen Billund Apotek