Boligejere bør lære af tankstationer og banker


To typer af kriminalitet er næsten udryddet i Sydøstjyllands Politikreds: nemlig røverier mod tankstationer og pengeinstitutter.  Årsagen skal ifølge politiet selv findes i det faktum, at de enkelte tankstationer og pengeinstitutter har taget aktivt ansvar og sikret sig med eksempelvis overvågning og systemer, hvor medarbejderne ikke har adgang til kontanter.

Det gør det nemlig svært for en tyv at være tyv netop dér.

– Man kan altså komme rigtig langt ved selv at sikre sine værdier og bygninger. Spørgsmålet er, om man kan komme næsten lige så langt i forhold til indbrud i privat beboelse, hvis boligejere, borgere og naboer hjælpes ad og en gang for alle får sikret boligen, så indbrudstyven kommer til kort og ikke kan komme ind i boligen og få fat i de værdigenstande, som du holder allermest af? spørger ordensmagten nu.

Politiet opfordrer derfor private boligejere til at kigge i retning mod tankstationer og banker, der er lykkedes med at skræmme tyvene væk.

– Inspireret af de tiltag, som pengeinstitutter og tankstationer med stor succes har gjort brug af, kan du med fordel sikre huset rent ”mekanisk”, så tyven ikke kan komme ind i det. Det handler kort og godt om at sikre døre og vinduer – og husk også havedøren og kældervinduerne. Den lokale låsesmed kan tjekke, om cylinderne bør skiftes i dine låse og hjælpe med at sikre yderdøren med en suppleringslås og sætte låse på de vinduer, der er særligt udsatte – for eksempel i kælderen og stueetagen, lyder det fra politiet.

Selvom antallet af indbrud i privat beboelse her i Sydøstjyllands Politikreds er faldet 25,6 pct fra 2013 til 2014, så kan det altså godt lade sig gøre at få antallet af indbrud længere ned, mener politiet.