Grækenland var Billund Lufthavns største destination i juni måned

Så kom sommeren for alvor i gang i Billund Lufthavn

Grækenland viste sig at blive juni måneds største destinationsland, så de økonomiske problemer dér, har tilsyneladende ikke afholdt danskerne fra at rejse dertil – endnu.

Med en stigning i passagertallet på knap 9.0000 rejsende i juni måned, betyder det at der for første gang var mere end 300.000 passagerer gennem Billund Lufthavn i en juni måned.

Helt præcist rejste 300.900 passagerer fra Billund i juni.

”Det er en god fornemmelse at sætte en ny månedsrekord her ved indgangen til den allerstørste måned; en start på sommeren, der lover godt,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Første halvår samlet set, er der tale om en stigning på 11.697 passagerer – en stigning der ser ud til at fortsætte i de kommende måneder.

Udenrigsruterne havde en stigning på 7,4%, hvilket betød ikke mindre end 187.340 rejsende. Som i de seneste mange måneder er det netværksselskaberne, der står for stigningen ud af Billund Lufthavn.

”Vi ser det næsten hver gang, at nye selskaber og nye destinationer kommer godt afsted, fordi vestdanskerne gerne vil benytte deres egen lufthavn, når de skal rejse ud. Det betyder for os i lufthavnen, at vi føler os forpligtede til hele tiden at arbejde på at få flere varer på hylderne,” udtaler Kjeld Zacho Jørgensen.

Indenrigsruterne – nu i flertal! – havde 12.977 passagerer, hvilket er et lille fald på 359 passagerer.

”Med sommerruten til Bornholm er der tilføjet noget nyt til lufthavn, hvor vi i mange år kun har haft København på indenrigskortet, og det er godt at se, at Bornholmerflyet har god succes begge veje.”

Chartertrafikken havde 99.705 passagerer, hvilket er et fald på 4.083 passagerer.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at antallet af charterpassagerer falder set med lufthavnens øjne, men samtidig husker vi på, at det skyldes, at der er færre rejser til salg hos rejsebureauerne. Og med dette in mente, er der faktisk tale om en god udvikling. Det dårlige sommervejr i Danmark har betydet, at der har været god gang i salget af ferierejser.”