Hejnsvig-elever kom på rundtur – trods valg


Eleverne fra 6. klasse på Hejnsvig Skole fik alligevel deres planlagte besøg på Christiansborg gennemført, selvom statsministeren i går udskrev folketingsvalg.

Normalt er det sådan, at når der udskrives valg, aflyses alle møder og rundvisninger på Christiansborg. Det hele sættes på standby i den tid medlemmerne har travlt andetsteds med at føre valgkamp.

Det betød, at eleverne fra Hejnsvig, der er i København i disse dage, pludselig så deres indlagte besøg hos Venstres Anni Matthiesen fra Krogager komme i fare for at blive aflyst. Men så trådte den lokale Venstre-kvinde til:

– Jeg fik i går aftalt med min sekretær, om hun ville vise eleverne mit kontor samt sørge for lidt sødt og noget at drikke til eleverne. De havde jo glædet sig og jeg var naturligvis ked af, hvis de ikke fik muligheden for at komme ind og blot fornemme lidt af stemningen bag de tykke mure på Christiansborg, fortæller Anni Matthiesen (V).

Udover besøget på Matthiesens kontor, kom eleverne også ind i Samtaleværelset på Christiansborg, hvor de fik set det store Grundlovs maleri på endevæggen malet af Herman Vedel.

– Godt at de også nåede her forbi hvor vi jo netop i år kan fejre 100 året for 1915- grundloven, siger Anni Matthiesen (V), inden hun drøner ud i valgkampens hede igen.

Foto: Hejnsvig-eleverne i Samtaleværelset på Christiansborg. Privatfoto