Læserbrev: Fængslet skal ikke være bedre end plejehjemmet


Forleden kunne man læse i avisen, at Ruth Grosen fra Billund hellere vil i fængsel end på plejehjem. For sådan en som mig, som synes, at vi skal investere i fællesskabet og vores medborgere og sikrer alle lige gode levevilkår, er det meget trist læsning.

Det gør ondt i mit hjerte, når der ikke er tid nok til de ældre, så de kan komme lidt ud i naturen eller i teatret eller hvad vigtigere er, at de kan få deres regelmæssige bad. Det gør ondt, for det er netop disse mennesker, som har været med til at bygge vores velfærdssamfund op og derfor er det ikke holdbart, hvis vi ikke giver de ældre den værdige og trygge alderdom, som de har fortjent.

De senere år er der forsvundet 13.000 hænder fra ældreplejen. Det er meget for selv et dygtigt personale. Og der er ingen tvivl om, at med højrefløjens ønske om nul-vækst i den offentlige sektor, kan jeg blive meget bekymret for, hvordan det vil gå når det bliver endnu færre ansatte på vores plejehjem.

For mig og er det vigtigt, at vi har tryghed om børn og ældre. Når kroppen ikke kan mere efter et langt arbejdsliv, har man krav på en god alderdom og en aktiv tilværelse. I SF går vi til valg på nedskæringsstop nu i ældresektoren. Og vi ønsker, at flere kommuner bliver inspireret af SF’s sundhedsborgmester i København, som har givet ældre mere medbestemmelse i deres hverdag. Hun har indført et klippekort, så den ældre medborger selv kan samle tid sammen til det, hun allerhelst vil. Det kan være ekstra bad eller en tur med havnerundfarten. Det er en investering, men en der kommer godt i gen – for glade ældre er mindre syge.

Det må naturligvis aldrig blive sådan, at fængsler fremstår mere attraktive end plejehjem.

Karina Lorentzen (SF),
Folketingsmedlem, opstillet i Sydjyllands Storkreds