Kender du en ung, der vil i politisk mesterlære?

Arkivfoto


Unge i Billund Kommune kommer tæt på beslutningernes højborg, mens byrådspolitikerne får indblik i, hvordan det er at være ung i dag. Det er kort fortalt formålet i Billund Ungdomsskoles nye projekt ”I Politisk Mesterlære”.

Her vil 15 byrådspolitikere i Billund Kommune stå klar til at tage imod en ung, de skal være politisk mentor for. Så mens politikerne er på plads, så skal der nu bruges 15 unge mellem 13 og 25 år, som skal være en del af projektet fra april til juni. Forudsætningerne for at deltage er interesse i samfundet og lysten til at engagere sig, men ellers er der intet krav om erfaring.

– Vi ønsker, at de unge og politikerne lærer af hinanden. Projektet er første del af at få et børne- og ungebyråd i Billund Kommune, hvor det er hensigten, at de unge netop får den viden og indsigt, der gør dem i stand til at skabe et mere formelt demokratisk rum, hvor de kan få indflydelse, siger projektleder i Billund Ungdomsskole Mette Nørtoft Hedeager.

Som ung kan man blandt andet blive en del af et politisk fællesskab, opleve demokratiet bag facaden og lære at levere skarpe budskaber. Hvis man vil være med i projektet, kan man ansøge indtil den 15. marts 2021. Hvordan det sker, kan du læse mere om her.