Læserbrev: Besættelsessamlingen frem i lyset

I lørdagens JV kunne man læse at besættelsessamlingen i Grindsted kun er blevet besøgt af 375 personer i 2014. En unik samling, som er blevet kaldt Danmarks 2. største efter frihedsmuseet i København. Den skal frem i lyset, men man går og venter på en kvalitetsvurdering fra Kulturstyrelsen, og derefter skal en ny museumsinspektør ansættes. Planen er at der skal bygges en ny bygning til samlingen ude ved Karensminde.

Men er det, det rigtige at flytte denne unikke samling ud på en mark uden for Grindsted? Nej mener jeg. Denne samling hører til i Grindsted by. Jeg synes vi bør bruge ventetiden på at finde en alternativ placering til Besættelsessamlingen i Grindsted. Det kunne f. eks. være i Stationsbygningen – en bygning, som også hører med i fortællingen af hverdagen i Grindsted under besættelsen.

Lad os få undersøgt muligheden, hvor Besættelsessamlingen kan ligge i Grindsted. Jeg er sikker på at det også vil være billigere at få flyttet samlingen ind i et eksisterende byggeri end bygge helt nyt.

Jeg tror også at ved at få udstillingen frem i Grindsted by, vil vi få mange flere besøgende end blot 375. Vi vil også få 2 unikke museer i Grindsted, med hver deres fokus – de hører bare ikke sammen. Samtidig er jeg også sikker på at, der i forbindelse med besættelsessamlingen, vil kunne starte en ”venneforening” til at støtte op om forskellige arrangementer, eks. d. 9. april og 5. maj.

Lad os ikke begå den samme fejl endnu en gang, at gemme Besættelsessamlingen væk!

Allan Munk Nielsen, Det Konservative Folkeparti
Medlem af Børne- og Kulturudvalget