Læserbrev: Så står vi her igen


Belgien er blevet ramt af terror og nu skal vi igen se en masse jakkesæt med hængenæb på tv, fordømme gerningsmændene, mon ikke vi også skal have fakkeltog og synge fredssange sammen med de selvsamme mennesker som bekender sig til den ideologi der netop er skyld i dette vandvid?

For det har jo intet med Islam at gøre, mon ikke vi også skal høre denne løgn gentaget nu.

Jeg er træt af det, ja jeg er nærmest frustreret og på grænsen til modløs.

Mens vi herhjemme i andedammen diskutere om Imamer skal have frataget deres ret til at prædike det der står i koranen, synes kun ganske få at se det større billede.

Vi har rundt regnet 264.000 muslimer i Danmark, altså mennesker der bekender sig til Islam og som må formodes at have læst Koranen.

I koranen er der hen ved 500 vers der taler om Allahs had mod de vantro og eller opfordrer muslimer til vold mod dem, så mange vers kan man da umuligt overse. Muslimer er altså religiøst forpligtede til at hade os. Og så er der godt nok dem som vi i vesten kalder moderate, men også disse har ved at være muslimer, forpligtet sig på en religion, der er alt andet end fredelig.

I den kommende tid, vil vi sikkert som så ofte før, høre små pip hist og her fra de såkaldt moderate, der vil bilde os ind at terroristerne fra ISIS, skam helt har misforstået hvad Islam handler om. Dette er dog desværre ikke sandt og de der siger det, skulle nok i virkeligheden overveje deres fremtidige religiøse ståsted. ISIS handler nemlig ud fra koranens skrifter, som vi også hører imamerne i Danmark prædike ud fra.

Det er ganske givet langt hyggeligere at tage klaphatten på og se en fodboldkamp, end det er at læse om Islam, men det fremmer bare ikke vores forståelse for den ideologi der lige nu spreder frygt og rædsel i hele Europa og som vi er nødt til at forholde os til.

Vores politikere er nødt til at tage både fløjlshandsker og skyklapper af og gribe til både handling og indsigt. Det er ikke godt nok længere, bare at vise medfølelse for ofrene for Islams terror og opfordre til sammenhold, fakkeltog og sang. Skuden skal vendes og den skal vendes nu.
Med venlig hilsen.

Eva Bach Thambipillai,

Lillevang 68, 7190 Billund