Masser af frivillige hjælpere til weekendens FIRST LEGO League

De mange frivillige dommere til lørdagens FIRST LEGO League turnering i Børnees Hovedstad var tirsdag aften samlet til oplæring og gennemgang af reglerne i de fire kategorier, holdene dyster i. Foto: Børnenes Hovedstad A/S


Flere end 100 frivillige står klar til at hjælpe, når lørdagens FIRST LEGO League-turnering finder sted i Børnenes Hovedstad. Her er 30 skarpe hold bestående af 250 børn og unge klar til at dyste på viden, kreativitet og samarbejdsevner. De mange frivillige har budt ind med hjælp til alt fra praktisk arbejde og underholdning til kageboder og dommertjanser.

– Det er simpelthen så vildt. Vi havde selvfølgelig håbet, at børn, skoler og frivillige ville tage godt imod FIRST LEGO League. Men opbakningen overstiger vores vildeste forventninger, siger Karina Svendsen, der er projektleder i Børnenes Hovedstad. Det er hende, der er ansvarlig for planlægning og afvikling af robotkonkurrencen, som vender tilbage til Billund efter 10 års fravær.

Den oprindelige plan var at lave en lokal konkurrence med deltagelse af 20 hold – men en uges tid efter at tilmeldingen blev åbnet, var alle pladser besat og det blev besluttet at udvide til 30 hold. Det vil sige, at 250 børn og unge sætter hinanden stævne på Den Internationale Skole i Billund for at dyste i årets udfordring i den internationale forsknings- og teknologikonkurrence. Årets tema er samspillet mellem dyr og mennesker, og de 30 hold skal konkurrere i fire discipliner, hvor den mest kendte er robotkørslen.

Men det er ikke kun på selve turneringsdelen, FIRST LEGO League har fået vokseværk. For når deltagerantallet vokser, gør logistikken også. Og det kræver en del mennesker at håndtere alt fra dommeropgaver og bespisning til logistik og underholdning.

– Men vi har fået så stor opbakning fra alle kanter. Kommunens skoler og lærere, virksomheder og deres ansatte, den lokale Rotary klub, andre foreninger og engagerede enkeltpersoner, der alle har haft et ønske om, at Billund-turneringen skal være en lokal festdag, fortæller Karina Svendsen.