Nu er der faste ruteflyvninger til Gran Canaria fra Billund Lufthavn

I dag, 1. december, fløj airBaltic mod Gran Canaria fra Billund Lufthavn med rejseglade danskere ombord på vej mod sydens sol. airBaltic har været i Billund Lufthavn siden 2008, og det er første gang, at de åbner en anden rute ud af Billund Lufthavn, som ikke er til deres hub i Riga, Letland. Det er en strategisk udvidelse, som man forventer er med til at imødekomme den stigende efterspørgsel til varme vinterdestinationer ud af Billund Lufthavn.

– Hos airBaltic er vi glade for at udvide vores tilbud i Danmark, og hermed vise en stærkere tilstedeværelse, der forbinder Billund med vores sæsonbaserede base på Gran Canaria med direkte fly. Med denne strategiske udvidelse håber vi at imødekomme den stigende efterspørgsel efter solrige destinationer og fritidsdestinationer samt at øge den forbindelse, airBaltic leverer i Nordeuropa, og tilbyde en bredere vifte af rejsemuligheder for de lokale rejsende, siger Martin Gauss, CEO hos airBaltic.

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, byder også velkommen til en udvidelse af airBaltic på platformen:

– airBaltic er som Letlands nationale flyselskab en vigtig samarbejdspartner at have. Flyselskabets rute til Riga er en stor succes, og nu udvider de til Gran Canaria. Der har været høj rejseintensitet blandt danskerne i 2023, og det ser ikke ud til, at det stilner af. Derfor giver det også rigtig god mening, at airBaltic har igangsat ruteflyvninger til en varm vinterdestination, siger Hessellund..

Charterbureauer har altid stor succes med at sende danskere på charterrejse til Gran Canaria, som er en destination med ét af verdens bedste klimaer året rundt. Det er derfor et yderst attraktivt sted for charterbureauerne bl.a. at sende børnefamilier til om vinteren. Men klimaet og et subtropisk havklima, der næsten er konstant hele året, tiltrækker også en anden særlig dansk gruppe. Nemlig den lidt ældre generation, hvor rigtig mange flytter til Gran Canaria næsten hele vinterhalvåret, og med to ugentlige ruteafgange med airBaltic får de god fleksibilitet, hvis man kortvarigt skal besøge Danmark eller have besøg hjemmefra.

Carsten Nielsen, administrator på Facebook-siden ”Dansker på Gran Canaria” med over 8000 medlemmer, kender adskillige, der bor på Gran Canaria flere måneder om året, men som ”besøger” Danmark ifm. højtider, fødselsdage eller andet:

– Det er et kæmpe hit, at airBaltic flyver rutefly til Gran Canaria. Jeg har været dernede over 70 gange de sidste 28 år, og der er mange, der flytter derned i vinterhalvåret, men som tager “smutture” hjem til Danmark til højtider eller fødselsdage, og børnebørnene skal også kunne besøge én i ferierne. Det er et kæmpe hit, og jeg ved, at der er mange, der ser frem til det udbud fra Billund Lufthavn.

Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark