Solens børn var frivillige til SkoleOLs første dag

Der går rigtig mange røde trøjer rundt i området ved Billund Idrætscenter. De er frivillige der hjælper med alverdens ting for at afvikle den sidste Skole OL-finale i denne omgang i Børnenes Hovedstad.

Og i år er der endnu flere frivillige end i de foregående år – blandt andet 30 elever fra Vestre Skoles specialklasse, Solen. De havde for nogle uger siden deres eget Stjernestævne på Vestre Skole i Grindsted, og i dag var de for første gang nogensinde med til Skole OL-finalen som frivillige i heppekoret, ligesom de hjalp til i tegneværkstedet, samlede og sorterede affald.

Ifølge lærer Kennet Petersen var det en fornøjelse at mærke elevernes begejstring.

– Normalt plejer vi at have vores eget lille OL, men i år er vi med herude på Skole OL-finalepladsen, og det har bare været en kæmpe succes. Det fungerer godt for vores børn, fordi det er et lukket miljø. Det med at få frivillige trøjer og bøllehatte på og være en del af fællesskabet, kan man tydeligt mærke, at eleverne lever i og har det godt med. Det er en generel glæde, eleverne smiler, tager del i fællesskabet og bevæger sig ud på pladsen og prøver tingene af, siger Kennet Petersen, lærer på Solen ved Vestre Skole i Grindsted.

Kennet Pedersen peger på, at man kan mærke, at eleverne er trygge og har det godt, og at det har været en helt fantastisk dag for ham og eleverne at være med til.