18.629 borgere i Billund kommune er inviteret til stemmeurnerne på søndag

På søndag skal vi atter til stemmeurnerne for at udøve vores demokratiske ret. Denne gang gælder det valget til Europaparlamentet, hvor Danmark skal have fundet sine 15 ud af de 470 EU-parlamentsmedlemmer, der skal sidde de næste fem år.

Men lige når det gælder valg til EU-poster, er vi faktisk ikke ret flittige til at møde op i valglokalerne rundt omkring. Ved seneste EP-valg i maj 2019 var der 18.935 stemmeberettigede i Billund kommune – blot 12.009 satte deres kryds. Det svarer til en stemmepct på 63,42 i Billund kommune.

Og hvad og hvem stemte vi så på? Billund Kommune er traditionelt en Venstre-kommune og det lod sig også skinne igennem ved EP-valget for fem år siden, hvor 4.045 satte deres kryds ud for Venstre – særligt Morten Løkkegaard, Asger Christensen og Søren Gade var populære blandt Billund kommunes borgere dengang.

Også Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fik opbakning fra borgerne i Billund kommune, der i 2019 gav partierne henholdsvis 2.385 og 2.136 stemmer.

Hvis du endnu ikke ved, hvor du skal sætte dit kryds, så kan du måske blive klogere i forvirringen ved at tage denne kandidattest fra Altinget. Bemærk, det er altså ikke nødvendigt til slut i testen at indtaste sin mailadresse og tilmelde sig et nyhedsbrev for at se hvem man er mest enig med. Bare klik på knappen nederst og se dit resultat.