Allan fik sin 8. Ironman på hjemmebanen

Allan Konradsen fra Billund er ærgerlig over kommunens afbrudte samarbejde med Challenge, men glæder sig samtidig over at arrangørerne har lyttet til triatleternes kritik om den store afstand mellem skiftezonerne.


Han går som om han havde skidt i bukserne. Men smilet er stort, selvom tårerne presser sig på flere gange. Der er ingen tvivl om, at følelserne sidder helt udenpå Ironman Finisher-trøjen på Allan Konradsen fra Billund, der i lørdags gennemførte sin ottende Ironman – og det endda på hjemmebanen – i Challenge Denmark. Konradsen kom i mål efter 11 timer og 47 minutter.

– Det var slet ikke min bedste tid – faktisk ret skuffende, men fordi det var på hjemmebanen i Billund kommune, så nød jeg det i fulde drag, siger Allan Konradsen dagen efter dagen derpå.

Mens vi snakker, er han flere gange ved græde. Af glæde. Af lettelse. Og af stolthed over sig selv og sin præstation. Men tydeligvis også af ren og skær kærlighed til sin datter, Maria og sin kone Ulla, der står bag ham 135 pct. i hans iver efter at fuldføre de planlagte Ironman-stævner.

– Vi har aftalt, at jeg tager den 9. og 10. Ironman næste år – og så holder jeg nogle års pause, siger Allan smilende og kigger kærligt på sin hustru.

Med lørdagens Challenge Denmark Herning-Billund kulminerede 40 ugers træning for Billund-drengen. Det oplagte spørgsmål er så, hvad han gjorde allerførst efter målstregen blev passeret:

– Jeg gik lige hen og kyssede min familie, svarer han – igen med grådkvalt stemme. Der er heller ingen tvivl om, at den opbakning Allan Konradsen oplevede her i kommunen på sin 180 km cykelrute og den efterfølgende marathon på 42,2 km, også har sat sine spor.

– Det var så vildt at høre sit navn blive råbt – allerede i Sdr. Omme, men også i Grindsted midtby. Men da jeg kom til Billund gik det hele amok med folk der jublede og råbte til mig. På løberuten var jeg allerede ved 15 km meget tæt på simpelthen at give op, fordi jeg var så smadret. Men bevidstheden om at jeg var på hjemmebane og at så mange lokale kom og bakkede mig op, gjorde at jeg fortsatte – og fuldførte, siger den lokale triatlet – og 8 x Ironman.

Han lægger dog ikke skjul på, at det var en noget fesen oplevelse at løbe ned gennem Billund by, hvor der stort set ikke var et øje.

– Jeg synes godt borgerne i Billund må blive bedre til at bakke op om disse events – især fordi Challenge jo kommer tilbage de næste to år også, siger Allan Konradsen.

Allan K kysser kone og barn

Allan Konradsen stiger af cyklen på sin 180 km rute for at kysse konen, Ulla og datteren Maria.

Allan K3

Her skal den 8. Ironman-dato have sin plads, når der er bestilt tid hos tatovøren.