Karina Lorentzen Dehnhardt: Vi må ikke være bange for miste jobbet

Vi har stillet de samme fem spørgsmål til samtlige folketingskandidater på stemmesedlen i Sydjyllands Storkreds. Efterhånden som svarene tikker ind, deler vi deres synspunkter og holdninger med dig.

Karina Lorentzen Dehnhardt, SF

Kreds: Sydjyllands Storkreds

Hvad er dine mærkesager?:

DAGPENGELØSNING NU: Vi må ikke være bange for miste jobbet. Det skal være lettere at genoptjene dagpenge og ydelsesperioden være længere. INVESTER I TRYGGE BØRNELIV: Børn er fremtiden. Jeg vil have flere voksne om vores børn i institutioner og skoler. TILLID TIL OFFENTLIGT ANSATTE: Det offentlige kan ikke drives som en pølsefabrik med detailregulering og skemaer. Jeg vil have tillid til offentligt ansatte og respekt for faglighed. NEDSKÆRINGSSTOP I ÆLDREPLEJEN: 13.000 job er forsvundet i plejesektoren de senere år. Det skal stoppes nu. FOKUS PÅ YDEROMRÅDERNE: Trygheden trues i vores land, når virksomheder og boliger udenfor byerne får nej til lån. Jeg kæmper for lånemuligheder i yderområderne og for, at de rige kommuner i København bidrager mere til de udfordrede i provinsen.

Hvad vil du arbejde for i Folketinget til gavn for Billund Kommune?:

FLERE PÆDAGOGER TIL BILLUNDS BØRN: I Sydjylland har kun Kolding og Tønder flere pædagoger pr. barn end landsgennemsnittet. Det duer ikke. Jeg vil have flere pædagoger i Billund. NEDSKÆRINGSSTOP I ÆLDREPLEJEN: Når en lokal borger mener, det er bedre at gå i fængsel end at risikere den lokale ældrepleje, så er der noget galt – jeg vil et nedskæringsstop nu. BANE TIL BILLUND: Jeg var med til at sikre banen til Billund. Højrefløjen skaber lige nu usikkerhed om togplanen, men jeg vil kæmpe for, at banen kommer. GODE JOB SKAL IKKE ERSTATTES MED DÅRLIGE: Det er godt med lufthavn i Billund. Men vi skal ikke acceptere, at Ryanair underbyder danske arbejdsvilkår. SF har stillet forslag, som skal bekæmpe deres vikarhelvede.

Og til gavn for hele Region Syddanmark?:

STOP FAVORISERINGEN AF KØBENHAVN – POSTNUMMERET SKAL IKKE AFGØRE DINE MULIGHEDER: Jeg arbejder for lige og reel adgang til realkreditlån og velfærd – også i Syd- og Sønderjylland. Det er ikke godt nok, når vores borgere får nej til lån, fordi de bor i yderområderne. Vi må kræve lige adgang til omsorg for børn og ældre og derfor må kommuneøkonomien fordeles bedre. I dag kan kommunerne i København bruge flere penge på ældre og skoler og vi må kræve, at de rige kommuner bidrager mere til de fattige i provinsen. Og der skal kigges mod Sydjylland, når der skal investeres – ikke al vækst skal ligge i hovedstadsområdet. SÆT PRIS PÅ SYDJYLLAND – SKAB LIV OG UDVIKLING Jeg kæmper for, at uddannelsessteder og offentlige arbejdspladser udvikles, sikres og forbliver lokale i Syd- og Sønderjylland.

Hvordan adskiller du dig fra de øvrige kandidater?:

Jeg bor i Sydjylland og det mener jeg er vigtigt – vi skal have kandidater, som har en lokal forankring. Det er nødvendigt for at forstå Sydjyllands udfordringer og skabe løsninger for dem. Jeg har ikke læst til politiker, men tjent mine egne penge selv på noget så forskelligt som kommunal rengøringsassistent og lærer. Det er vigtigt med noget erfaring fra det virkelige liv, hvis politik ikke skal udvikles fra et skrivebord. Jeg gør op med Københavneriet. Vi skal have fokus på Syd- og Sønderjylland og alle andre områder udenfor de store byer og sikre, at man fortsat kan leve og bo alle steder i landet.

Hvad vil du have sat dine fingeraftryk på når valgperioden udløber?:

Jeg vil gerne have: – at vi har sikret flere pædagoger til vores børn -at der er kommet nedskæringsstop i ældreplejen -at mit forslag om et særlige realkreditinstitut for yderområderne er blevet til virkelighed, så vi får trygheden om at købe hus på landet tilbage -at vi har udflyttet statslige arbejdsplader -at vi har fået en dagpengeløsning -at vi passer på miljøet og får taget hånd om de store giftgrunde, vi har rundt om i landet