I morgen kåres Olivia til landets bedste holdkammerat

Snart 13-årige Olivia Kirkegaard fra Grindsted er “Årets Holdkammerat” i Danmark!

Den titel får hun officielt i morgen til DRs store gallashow Sport2023 i Boxen i Herning. Men allerede nu ved vi at Olivia Kirkegaard får prisen. Faktisk fik hun det allerede at vide før jul, hvor hun blev overrasket under en fodboldtræning i GGIF, hvor det pludselig myldrede ind med tilskuere fra klubben og hele Grindsted, mens Henrik Liniger fra DR Sporten livekommenterede hele seancen.

– Jeg blev mega overrasket og mega glad. Jeg var i forvejen glad for at være nomineret og så endda også blandt de sidste tre – og nu vandt jeg! Det er vildt, fortæller en glad Olivia Kirkegaard.

Med prisen følger 50.000 kr. til et arrangement i klubben – og der har Olivia en plan:

– Hele holdet skal til landskamp med herrelandsholdet. Vi ved ikke hvilken kamp endnu, men det finder vi ud af. Og så skal vi holde en fest sammen med slushice og diskolys og det hele, smiler den ugen fodboldspiller, der altså nu kan bryste sig af titlen Årets Holdkammerat 2023.

Olivia er udvalgt af en jury blandt mere end 150 indstillinger. Det gode sammenhold i klubben understreges af, at hele holdet tager med til lørdagens prisuddeling og hyldest i Herning.

– De gode holdkammerater er afgørende for, at man har lyst til at komme i idrætsforeningen. Det skinner virkelig igennem i de mange stærke indstillinger. Olivia er dog et oplagt valg, da hun er med til at skabe gode fællesskaber både på og uden for banen. Ikke bare på hendes eget hold, men i hele foreningen. Derfor er det fuldt fortjent, at Olivia tager prisen og kan modtage en velfortjent hyldest til den store fest i Herning, siger Frans Hammer, der er næstformand i DIF og har siddet med i juryen.

Her kan du læse om baggrunden for GGIF Fodbold-formand Mathias Vips Jeppesens indstilling af Olivia Kirkegaard.

Vært på Sport2023 i Boxen, Tina Müller, dukkede op til Olivia Kirkegaards træning og overrakte checken sammen med formand for GGIF Mathias Jeppesen. PR-foto